Haziran 24, 2025

Edirneli Pehlivanlar Kırkpınar İçin İş Dünyasından Takviye Bekliyor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirneli pehlivanlar, idmanlarına devam ederken iş insanlarından takviye beklediklerini tabir etti. Kulüp antrenörü Talat Çelik, pehlivanların güçlü şartlarda hazırlandığını bu geleneğe sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi hazırlıklarını sürdüren Edirneli pehlivanlar, iş insanlarından dayanak beklediklerini belirtti.

Sarayiçi Er Meydanı’nda idmanlarına devam eden pehlivanlar, öğlen saatlerinde sıcak havaya karşın kispet giyip zeytinyağıyla yağlanarak çalışıyor.

Edirne Belediyesi Güreş Kulübü Antrenörü Talat Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki pehlivanların Kırkpınar’a en uygun halde hazırlandığını söyledi.

Güreşlere çeşitli uzunluklarda 9 sportmen ile katılacaklarını belirten Çelik, “Edirne’de pehlivanlarımız kuvvetli kaidelerde güreşe hazırlanıyor. Başpehlivanlar ekseriyetle Antalya, Samsun, Ankara ve Balıkesir üzere vilayetlerden çıkıyor. Belediye Liderimiz sağ olsun takviye veriyor lakin iş dünyasından da katkı bekliyoruz. Fabrikalar, şirketler, Edirneli iş adamları bu geleneğe sahip çıkmalı. Er Meydanı’na Edirne’den bir başpehlivan çıkarmak istiyoruz.” dedi.

Kulüp atletlerinden Atakan Makas da döneme Antalya’da düzenlenen kampla başladıklarını söyledi. Manavgat’taki güreşlerde iki derece elde ettiklerini tabir eden Makas, “Kırkpınar’a âlâ hazırlandık. Gayemiz kürsü. Kişisel bir spor olsa da karşılaşmalarda grup ruhuyla çaba ediyoruz. Yağlı güreşte altyapının güçlenmesi için Edirne’deki iş dünyasından takviye bekliyoruz.” diye konuştu.

Milli güreşçi Tevfik Gülter ise Kırkpınar’da çaba edecekleri tüm uzunluklarda birincilik hedeflediklerini belirtti. Kütahya’da düzenlenen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 110 kiloda Türkiye ikincisi olduğunu aktaran Gülter, “Edirne’den başarılı güreşçiler yetişiyor. Hem minder güreşinde hem yağlı güreşte daha güçlü ses getirebilmek için takviyeye muhtaçlığımız var.” tabirlerini kullandı.

Kaynak: AA / Cihan Demirci – Şimdiki

About The Author